About

Buffan Walter och WalterMedia är ett litet familjeföretag med inriktning på små och medelstora företag som behöver hjälp med dokumentation på olika sätt. Foto, film, hemsidor, headers, gif, animationer. Vi dokumenterar alla delar av produktionskedjor inklusive personal. Be om offert via kontaktformuläret.
Vid sidan av det kommersiella erbjuder vi eventfotografering/dokumentering, bröllop, dop, begravningar m.m.  Be om offert via kontaktformuläret.
Buffan Walter säljer även hennes Photo-art och Fotografier, se under fliken Sale

Biografi:
Förutom att Buffan egentligen alltid har fotograferat så brukar hon säga att det egentligen inte började förrän nionde klass då hon deltog i en fotokurs på skolan. Den analoga perioden gick upp och ner och det var inte förrän den digitala eran som fotograferandet togs upp på allvar igen.
1998  startade Buffan med att fotografera interiörer och exteriörer för mindre turistföretag, då hon samtidigt läste till turismkoordinator, it och ekonomi. De följande 5 åren fortsatte hon på samma bana med hemsideslösningar och fotografering av objekt samt marknadsföring för olika  delar av  turistnäring. Allt på deltid då hon samtidigt drev egen konferens och restaurang.

Mat och produktfotografering tog det mesta av hennes tid i början men övergick mer och mer till natur och övergivet då det utanför hemmet mer och mer började locka. 2010 kom den stora vändningen då hon stoppade in sina barn i en folkvagnsbuss för att fara runt i hela Europa och över till Grekland och upptäcker ett förfallet Europa. Det var här som det övergivna, förfall och decay kom in i finrummet hemma hos Buffan.

Det har tagit henne till Europas huvudstäder och landsbygd där hon dokumenterat allt från gamla sanatorium till överdådiga lämnade ryska kaserner som bara står och förfaller.Men hennes favoriter är nog övergivna, rostiga och mossiga bilar och fordon.
Tätt i häl med bulldozers från Boden i norr till Skanör i söder har hon försökt dokumentera förfallet på ett mer romantiskt och eget sätt än just dokumentärt.
Det har aldrig varit mängden med bilder utan känslan hon vill förmedla att vara där, på plats.

2011-2012 kom den största förändringen då hon efter en tid i Gambia kom hem med över 5000 bilder och 8 timmar film. Porträtt av barn och familjer i vardagssituationer samt interaktionen mellan svenska barn/ungdomar och afrikanska i skolmiljö. Tiden i Gambia formade henne att se annorlunda på både hennes fotograferande men också i vilken riktning hennes skapande skulle ske. I flera år har hennes bilder varit på display på internationella afrikanska och svenska konferenser och musikarrangemang.
Senaste var 2017 i Höllviken med artister och ungdomar från hela världen.

2017 startade Buffan en distansutbildning i Fotografi på Sörängensfolkhögskola i Nässjö. Utbildningen slutar med en utställning av projektet som pågått under hela året den 9 december på konsthallen i Nässjö.
Hennes utställningsdebut med projektet, City in Motion, där hon uppvisar en av de mångsidiga delarna av hennes skapande.

Fotograf: Buffan Walter, 1966. Född i Sundsvall, uppväxt i Karlskoga och i Eskilstuna på sommaren. Flyttande till Eskilstuna i nian och efter 2 år på frisörskola flyttade hon ner till Växjö med en kort avstickare till Borgholm.
Efter några år lockade Stockholm där hon jobbade som stylist och tekniker för Wella som innebar jobb i London. Senare efter några år som egen företagare tog hon och familjen och flyttade ner till Skåne och Malmö, sen Staffanstorp och till sist Genarp.

Uppväxt i en familj där alla vart man än gick alltid bar med sig en kamera.
Hennes första kamera var en Agfamatic 4000 Pocket Sensor.
Idag fotar hon med Canon6D digitalt och hennes Practica TL 1000 eller Konica C35 analogt.
Vardagsfotograferingen lutar dock mer åt det digitala då hon hellre arbetar i Ps eller Lr som är ett naturligt och snabbt sätt att få bilderna på marknaden och till kunden.
Idag erbjuder hon möjligheter till företag att dokumentera sin rörelse, byggnader och personal (foto och film) . Eventfotografering och produktfoto.
Den stora passionen ligger i skapandet och den kan man finna överallt som Buffan själv säger.